hindsholm.dk
Grisekoteletter med rosmarin
Tilbage til grilllisten
 

Grisekoteletter med rosmarin

Dette er en favoritopskrift fra Weber for dem der godt kan lide grisekød. Grisekød er som bekendt som regel mere fyldt med god smag end oksekød.

Ingredienser:

  1. Marinade
    • 3 skefulde salt
    • 3 skefulde farin
    • 3 kviste frisk rosmarin
    • 2 skefulde olivenolie
    • 2 skefulde balsamico-eddike
    • 1 tsk. peber
  2. Kød
    • 4 ca. 2 til 3 cm tykke grisekoteletter med ben
I en mellemstor skål opløses salt og farin i 2,5 dl kogende vand. Herefter tilsættes 5 dl koldt vand og de øvrige ingredienser til marinaden. Lad marinaden køle.

Kødet lægges i en kraftig plastic-pose, og marinaden hældes i den. Læg posen i skålen og stil den koldt i 4 til 6 timer. Vend den indimellem.

Tag kødet ud og dup det tørt, smid marinaden i vasken, og lad kødet stå ved rumtemperatur i ca. 20 minutter. Kom lidt olivenolie på kødet. Grill det ved direkte varme i en grill der er mellemvarm, i alt 8 til 10 minutter, og midt i perioden vendes kødet. Lad det derefter trække 5 minutter. Hvis grillen er meget varm, kan man grille det 2-3 minutter på hver side ved direkte varme, og så lade det få 5 minutter ved indirekte varme.


Opdateret 20080511 af Søren Hindsholm