hindsholm.dk
Pizza
Tilbage til listen
 

Pizza

Dej til 4 pizzaer

  • 3 dl vand
  • 600 g mel
  • 1 teskefuld salt
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 50 g blødt smør
  • 2 g gær
Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt.

Dejen deles i 4 portioner, og hver portion æltes hårdt så luften presses ud.

Dejen formes til 4 boller som tildækkes med husholdningsfilm og hæver i stuetemperatur i 4 timer. Stilles derefter i køleskabet i mindst 2 timer.

Pizzasovs

  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld oregano
  • 4 blade frisk basilikum (tørret basilikum kan bruges i en snæver vending)
  • 1 fed hvidløg
Alle ingredienser blendes sammen.

Fyld

Her er der mange muligheder, men lad nu være at bruge ækle ting som ananasskiver og den slags. Meget bedre er skinke eller tyndt skåret spegepølse eller skaldyr. Som ost bruger man 250 - 300 g mozzarella.

Tilberedning af selve pizzaerne

Ovnen forvarmes ved højeste temperatur i ca. 45 min. med 1 plade inde i ovnen (vigtigt).

Dejen rulles meget tyndt ud med en kagerulle eller flaske og lægges på et stykke bagepapir

4 spiseskefulde sovs, noget fyld og 1/4 af osten kommes på hver pizza.

Læg pizza og bagepapir på en bageplade, åbn oven og hold pladen med pizza ud for den varme plade i ovnen. Træk så forsigtigt pizzaen og bagepapir over på pladen der sidder i ovnen. Således får pizzaen maksimal varme i bunden. Men pas på hænderne, fx med en ovnhandske, for man kan brænde sig noget så enormt når ovnen er på fuld varme, og så smager pizzaen ikke ret godt.

Pizzaerne bages midt i ovnen en ad gangen i ca. 8 minutter, men hold godt øje med dem, for det går hurtigt i så varm en ovn.


Opdateret 20020112 af Søren Hindsholm