hindsholm.dk
Lammekølle
Tilbage til grilllisten
 

Grillstegt lammekølle

Denne opskrift er tilpasset fra en fin kogebog hvor man fik beskrevet at køllen skulle hænges ved et åbent ildsted i et reb. Rebet vindes mange gange til den ene side, slippes, og så roterer lammekøllen frem og tilbage og steger mens kokken med jævne mellemrum vinder rebet op igen.

Nu har vi ikke noget åbent ildsted, og med tre børn og krav om flutes, salat og hvad ved jeg, kan man altså ikke stå og vinde et reb op med jævne mellemrum flere timer. Løsningen er en kuglegrill.

  • 1 lammekølle.
  • olivenolie.
  • salt og peber.
  • 40 små stykker hvidløg.
  • 40 små kviste rosmarin.
Med en spids kniv stikker man 40 huller i lammekøllen. Gnid den med olie, salt og peber. Stik hvidløg og rosmarin i hvert hul, det klares nemmest ved først at stikke kniven i hullet, åbne det og stikke hvidløg og rosmarin i. Læg så lammekøllen i grillen og steg til kødtemperaturen er mellem 66 (mellemrødt) og 71 (lyserødt) grader Celsius. Husk at lade køllen stå mindst et kvarter overdækket af aluminiumsfolie.

Opdateret 20030717 af Søren Hindsholm