hindsholm.dk
Carbonara
Tilbage til listen
 

Spaghetti alla Carbonara

4 portioner.
  • 400-500 g spaghetti
  • 150 g bacon i tern
  • 2 hele æg og 2 æggeblommer
  • Parmesanost
  • Persille
  • Peber
Sæt rigeligt vand over til pasta. Lad baconen stege langsomt på en pande. Imens piskes hele æg og æggeblommer godt sammen med parmesanost til det er en lind grød, ikke for tyktflydende. Det gøres nemmest med en stavblender. Hvis man har lidt fløde, kan man også tilsætte det. Når baconen er næsten færdig, hældes pastaen i det kogende vand.

Når baconen er gylden og ligger i sit fedt, holder man panden svagt varm indtil pastaen er kogt. Nu hældes vandet fra pastaen, og den hældes ud på panden. Der vendes hurtigt rundt så den fedtes ind, straks herefter hælder man ægge-oste-massen ned midt i pastaen og vender effektivt rundt med to gafler indtil ægge-oste-massen er blandet godt med pastaen. Så er den forhåbentlig også blevet så varm at salmonella og lignende er dødt. Hvis man er nervøs for den slags, og det kan der være god grund til, må man bruge pasturiserede æg og blommer.

Kværn peber over retten, drys persille over hvis du har det og sæt panden på bordet. Man bør ikke have parmesanost på bordet til denne ret, men en øl smager godt til.


Opdateret 20020110 af Søren Hindsholm